Banner_2
Banner_5
Banner_4
Banner_1
Banner_3

Nieuws

2 november 2020

België bevindt zich opnieuw in een lockdown. We kunnen er jammer genoeg niet omheen dat corona terug bijzonder hard toeslaat en hier gepast op gereageerd moet worden. In het kader van de verstrengde algemene corona maatregelen is het sinds 2 november 2020 niet meer toegestaan om passagiersvaarten te organiseren. Om die reden hebben we besloten om het ballonseizoen 2020 af te sluiten.

We plannen normaal terug ballonvaarten in vanaf maart/april 2021. Houd het veilig en gezond!

21 oktober 2020 - avondvaart 

We maakten ons klaar voor een nieuwe ballonvaart boven het prachtig gebied van Stubenberg en omstreken. De windrichting draaide naar het westen waardoor we een nieuw gebied hadden om naar toe te varen. Na een vaart van een uurtje vonden we in Kaindorf een grasveld langs een wegje waar we konden genieten van een mooie zonsondergang. Het werd tevens ons laatste ballonvaart in Oostenrijk. Donderdag beginnen we aan onze rit van 1100km terug naar België. 

21 oktober 2020 - ochtendvaart 

Doordat er opnieuw mist/lage bewolking was voorspeld in het dal waar het opstijgterrein gelegen is, besloot het lokaal ballonbedrijf 'Apfelwirt' een andere locatie te kiezen voor de ochtendvaart. Op 15km afstand in het stadje Puch am Weiz ligt ook een officieel opstijgterrein voor ballonvaarders. We besloten om niet de berg over te varen, maar in het dal te blijven. Het werd een rustige en leerrijke ballonvaart. We genoten opnieuw van een fantastisch landschap. 

20 oktober 2020

Het was een spannende en leerrijke vaart vanochtend. We stegen op en na enkele honderden meters zaten we met ons hoofd al in de wolken. We stegen door zodat we boven het wolkendek zaten. De zon scheen heerlijk met een aangename temperatuur als gevolg.
De hardnekkige bewolking loste zich jammer genoeg niet op, waardoor we voorzichtig terug door de wolken gingen. Bij het dalen merkten we op dat we boven een groot grasveld zaten. We besloten om de ballon veilig neer te zetten. Na de landing merkten we op dat de bevolking al op boomhoogte begon. De avondvaart werd geannuleerd door de laaghangende bewolking.

19 oktober 2020 - avond

Na een korte rustpauze maakten we ons opnieuw klaar voor een ballonvaart, deze keer een korte ballonvaart. We vaarden laag zodat we in het dal konden blijven. Na een vaart van 40 minuten maakten we een mooie nadering langs een wegje in de buurt van Stubenberg. 

19 oktober 2020 - ochtend

We besloten vandaag een langere vaart in te plannen. We vertrokken vanuit Stubenberg en bleven opnieuw in het dal. We vaarden laag over de boomtoppen en maakten na een klein uurtje een eerste tussenlanding op ene grasveld op wandelafstand van het opstijgterrein. We verwarmden ons met een kopje koffie en stegen nadien op voor een tweede vaart. Op verschillende hoogtes stonden andere windrichtingen en windsnelheden. We vaarden richting het meer. Dit is een slechter gebied met weinig landingsmogelijkheden. We kozen ervoor om te stijgen naar 2000m hoogte en zo richting het opstijgterrein te varen. Het was koud in de mand! De temperatuur zakte stevig en na een half uurtje besloten we naar beneden te gaan, op lagere hoogte te varen. Op een heuvelachtig grasveld maakten we een tweede tussenlanding. We wisselden enkele gasflessen en stegen opnieuw voor een laatste kortere vaart. Na een vaart van meer dan 2 uur landden we uiteindelijk op een grasveldje...

18 oktober 2020 - avond

In de namiddag maakten we ons opnieuw klaar voor een ballonvaart. Met een herfstzonnetje vertrokken we voor een rustige ballonvaart. We vaarden deze keer de befaamde 'Vockenberg' over om in het volgend dal een landingsplekje te zoeken. 

17 oktober 2020
De herfst is al een tijdje in het land en dat zorgt ervoor dat we niet kunnen ballonvaren. 2020 is een bijzonder uitdagend en moeilijk haar geweest op elk vlak. Normaal nemen we jaarlijks deel aan enkele ballonfestivals, maar omwille van de gekende reden zijn deze allemaal geannuleerd. Een aantal ballonvaarders hebben de koppen mekaar gestoken om toch in het najaar, de zogenoemde indian summer, een ballonfestival te organiseren. De locatie werd Oostenrijk meer bepaald in Stubenberg am See. In dit gebied kan je tot wel 200 vaarten per jaar maken. Het werd een kleinschalig evenement. Alle maatregelen ter bestrijding van COVID-19 werden toegepast en de kleurcodes waren ‘positief’ voor een veilig vertrek.


In de namiddag maakten we meteen eerste verkenningsvaart in een prachtig ballonvriendelijk gebied. We vertrokken aan het prachtige kasteel van Schloss Schielleiten. In dit bergachtig gebied zijn er een aantal bijzondere weerkenmerken die we bij ons niet kennen. De wind is zeer variabel en rustig op lage hoogte. Door het heuvelachtig landschap zijn er een aantal lokale effecten die invloed hebben op de wind.

21 september 2020 

We kregen afgelopen weekend nog een mooie nazomer, maar helaas was de wind de grote spelbreker. De wind liet het niet toe om veilig te kunnen ballonvaren. Vanavond nam de wind wel voldoende af voor een mooie nazomerballonvaart. We vertrokken vanuit Averbode voor een ballonvaart over het Hageland. We hadden een mooi uitzicht over Scherpenheuvel en de E314. Uiteindelijk vonden we langs de N29 een mooi grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Vanaf morgen is de herfst in het land en dat gaan we meteen merken met koudere temperaturen, wind en regen. 

13 september 2020 - avond

5 op 5! We sloten dit fanastisch ballonweekend af met een rustige ballonvaart boven Haspengouw. We vertrokken vanuit Zoutleeuw en hadden meteen een mooi uitzicht over Het Vinne. Er stond een zwakke en variabele wind. Het was dan ook niet eenvoudig om een geschikt landingsplaats te vinden. Uiteindelijk vonden we na een mooie vaart een veld, waarna de ballon werd gedragen naar een smal grasstrookje tussen een akker en maïs in Runkelen. 

13 september 2020 - ochtend

Voor dag en dauw vertrokken we richting Houthalen-Helchteren. We maakten deze ochtend een ballonvaart boven Noord-Limburg. Bij zonsopkomst vertrokken we vanuit Kelchterhoef voor een mooie ballonvaart. Doordat er op verschillende hoogtes een andere windrichting stond, konden we een beetje sturen met onze luchtballon. We hadden een mooi uitzicht over het schietveld van Helchteren en Gruitrode. We konden zelfs de skipiste in Peer zien. We hadden een zeer leuk, enthousiast en aangenaam huisgezin in onze mand! In Opitter kon onze piloot de ballon neerzetten op een grasveld. Wij zijn alvast de dag goed begonnen! 

12 september 2020 - avond

We maken gretig gebruik van de nazomer dit weekend! We maakten ons opnieuw klaar voor een rustige ballonvaart vanavond. De zwakke noordwestenwind bracht over voorbij Stevoort. Net voor Alken vonden we een mooi terrein waar de ballon zachtjes werd neergezet.

12 september 2020 - ochtend

Bij zonsopkomst vertrokken we voor een mooie ballonvaart vanuit Landen. We hadden een mooi uitzicht over Haspengouw en vaarden voorbij allerlei kleine dorpjes. Doordat we op hoogte een snelheid hadden van gemiddeld 30km/h legden we een mooie afstand af. Uiteindelijk vonden we in Haren een landingsplaats waar de ballon werd neergezet. Na de vaart genoten de passagiers van een uitgebreid en lekker ontbijt.

11 september 2020 

We sloten de werkweek af met een mooie ballonvaart vanuit het Hageland richting Haspengouw. We vertrokken vanuit Zoutleeuw voor een mooie ballonvaart. We hadden een mooi uitzicht over Sint-Truiden en vaarden de N80 en N79 over. Uiteindelijk vonden we in Gutschoven een wegje waar de ballon zachtjes werd neergezet na een vaart van meer dan een uur. Ze voorspellen dit weekend een mooie nazomer. Wie weet spot je ons wel! 

6 september 2020 

Het wisselvallig weekend konden we toch afsluiten met een rustige ballonvaart boven Haspengouw. We genoten van het mooie uitzicht. Tijdens de vaart kwam de zon nog even piepen waardoor het landschap helemaal opfleurde. Het was daarna even zoeken naar een landingsplaats, maar na een vaart van 1u20 vonden we in Kozen een weiland waar de ballon zachtjes en vakkundig werd neergezet met hulp van de crew. 

2 september 2020 

We konden vanavond opnieuw profiteren van het mooie weer. Met enthousiaste passagiers vertrokken we voor een ballonvaart boven Haspengouw. In tegenstelling tot de voorspellingen stond er genoeg wind om een mooie afstand af te leggen. We vaarden voorbij Stevoort en hadden een mooi uitzicht over Hasselt. Na een uur varen vonden we in Terkoest een groot grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet.

1 september 2020 

Een nieuw schooljaar, een nieuwe maand en de start van de meteorologische herfst. We begonnen de maand hoe we deze gisteren geëindigd zijn. Vanavond hadden we een speciale opdracht/missie. Hoe kan je tijdens corona een orgineel huwelijksaanzoek doen? In een ballon! Boven Scherpenheuvel, op enkele honderden boven meters hoogte, ging Vincent op zijn knie en vroeg zijn vriendin ten huwelijk. Met een volmondige "ja" genoten we verder van een mooie ballonvaart boven Hageland tot in Bekkevoort.  

31 augustus 2020 

Meer dan 3 weken konden we niet ballonvaren omwille van de weersomstandigheden (hittegolf, onweer, onstabiel weer, veel wind). Vanavond konden we de zomervakantie toch afsluiten met een mooie ballonvaart boven Haspengouw. We hadden een mooi uitzicht over de stad Sint-Truiden en vaarden over het vliegveld/DronePort van Brustem. Na een vaart van meer dan uur landden we in Wallonië op een grasveld. We klonken met de nodige maaregelen een glaasje bubbels op het einde van de zomervakantie.

8 augustus 2020 - ochtend

We vertrokken vanochtend voor een rustige vaart bij zonsopkomst. We hadden een mooi uitzicht over het sprookjesachtig landschap onder ons. 

Voor de aanstormende hitte landden we zeer rustig op een stoppelveld in Herk-de-Stad. 

7 augustus 2020

Vanaf vandaag tot en met dinsdagavond zullen we geen ballonvaarten uitvoeren. We zullen alleen in het weekend ochtendvaarten doen. Er is vanaf vandaag ook code oranje afgekondigd omwille van de hitte. De volgende dagen zal de temperatuur boven de 35°C graden uitkomen in het binnenland. In de mand loopt de temperatuur nog enkele graden op. Bovendien moet het mondmasker tijdens de hele vaart gedragen worden. Het is daarom niet meer verantwoord en gezond om te gaan ballonvaren. Daarnaast vraagt de hitte enorm veel van ons materiaal én teamleden voor-tijdens-na de ballonvaart. De veiligheid van onze passagiers, teamleden als materiaal is prioriteit voor ons! Houd het hoofd koel de volgende dagen en blijf veilig.  

6 augustus 2020

We vertrokken vanavond vanuit Nieuwerkerken voor een rustige ballonvaart met zuiderse temperaturen. 

Met voldoende gekoeld water in de mand en een petje op ons hoofd genoten we van een mooie ballonvaart. De wind was zwak en bracht ons voorbij het Vinne, Zoutleeuw en Bos. Uiteindelijk vonden we na een uurtje een geschikt terrein in Linter waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

5 augustus 2020

We vertrokken vanavond vanuit Landen voor een mooie en rustige ballonvaart. De zuidenwind liet ons genieten van het prachtig uitzicht over Limburg en Brabant. We vaarden de N3 over richting Zoutleeuw. Na een uur varen vonden we in Bos een groot stoppelveld waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet.

4 augustus 2020

We vertrokken vanavond voor een rustige ballonvaart boven Haspengouw. Er stond een zwakke variabele wind. 

We vaarden over Rummen richting Schakkebroek. Het uitzicht op 500m was prachtig! Na het overvaren van de Sint-Truidersteenweg zagen we zeer goed de woning van de passagiers vanuit de lucht. Het lukte onze piloot om de ballon zachtjes neer te zetten op een kort gemaaid weiland in dezelfde straat, enkele honderden meters, van de woning van de passagiers. Het was een TOP avond! 

2 augustus 2020

Na een tropische dag van 36°C op vrijdag en een zeer winderige dag op zaterdag, konden we vanavond opnieuw ballonvaren. Bij vertrek stond er nog een matige noordwestenwind. Met een gemiddelde snelheid van 20km/h vaarden we voorbij Wijer en Kortenbos om de N80 over te varen richting Hoepertingen. De zichtbaarheid was prima om veel plaatsen te herkennen vanuit de ballonmand én bovendien hadden we een prachtig uitzicht over Haspengouw. Na een uur varen landden we rechtstaand op een stoppelveld in Gotem. 

30 juli 2020

Vanavond vertrokken we met een zwakke oostenwind richting Brabant. We hadden een fantastisch uitzicht met een zomerse zon die de temperatuur vlot over de 30°C bracht in de mand. 

Op de grens Halen-Kortenaken vonden we een kort gemaaild grasveld waar de crew ons stond op te wachten! Na een vaart van een uur landden zachtjes en genoten van de zonsondergang. 

29 juli 2020

Na enkele dagen met veel wind nam vanavond de wind voldoende af voor een veilige ballonvaart boven Haspengouw. We maakten een rustige vaart die ons voorbij Wijer en Kozen bracht. Net voor de N80 en de spoorlijn Alken-Sint-Truiden vonden we een groot grasveld waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet. Op veilige afstand en mits het respecteren van alle maatregelen ter bestrijding van COVID-19 dronken we een glaasje bubbels/frisdrank samen met de aangename en tevreden passagiers.

23 juli 2020

We konden vanavond opnieuw profiteren van het mooie weer boven Haspengouw. De westelijke wind bracht ons voorbij Nieuwerkerken om vervolgens de N80 over te varen richting Ulbeek. Na een vaart van een uur landden we zeer rustig op een wegje in Ulbeek.

22 juli 2020

De afgelopen dagen was de te sterke wind een spelbreker voor een veilige ballonvaart. Vanavond nam de wind voldoende af voor een mooie ballonvaart boven Haspengouw. Met een mooie snelheid vaarden we over de stad Sint-Truiden. We hadden een perfecte zichtbaarheid vanuit onze mand. We vaarden vervolgens het vliegveld van Brustem over om nadien, na meer dan een uur te varen, te landen op een stoppelveld in Muizen.

18 juli 2020 - avond

We vertrokken vanavond vanuit Averbode voor een mooie en leerrijke ballonvaart. De wind bracht ons voorbij Schaffen om vervolgens de E314 over te varen richting het Schulensmeer. Uiteindelijk vonden we in Schulen een mooi weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet.

18 juli 2020 - ochtend

Na enkele dagen van typisch Belgisch zomerweer, liep de wekker vroeg af voor een ochtendvaart boven het Waasland.

We vertrokken vanuit Overmere voor een mooie vaart richting het Waasland. We hadden een mooi uitzicht over Lokeren. Na een uur varen vonden we een pas gemaaid weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet.

13 juli 2020

Gisteren hebben we de week afgesloten met een ballonvaart, vandaag beginnen we de week met een ballonvaart. We profiteren van het mooie zomerweer. We vertrokken vanavond voor een rustige ballonvaart boven Haspengouw. We vaarden de N80 over en hadden een prachtig uitzicht over Hasselt en Sint-Truiden. De condities vanavond waren super! Na een vaart van een uur vonden we in Ulbeek een groot grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet.

12 juli 2020 - avond

En opnieuw! We vertrokken vanavond opnieuw met een zomerzonnetje en mooie wolkenformaties voor een mooie vaart over het Hageland.

Vanvond stond er meer wind, waardoor we een mooie afstand aflegde. Op deze tijd van het jaar is het niet altijd eenvoudig om een geschikt landingsterrein te vinden. We genoten van het mooie Hagelandse landschap onder ons met de vele herkenningspunten. We vaarden richting Tienen en hadden een mooi uitzicht over de stad bij zonsondergang. Uiteindelijk vonden we na 1u45 net voor de E40 in Bost een wegje waar de ballon rustig werd neergezet. 

12 juli 2020 - ochtend

EIN-DE-LIJK! Het Belgisch zomerweer liet zich gelden de afgelopen weken met regen en wind. Dit bracht heel wat onstabiliteit met zich mee. Vanochtend vertrokken we bij zonsopkomst voor een rustige vaart boven Haspengouw en het Hageland. We genoten van de stilte en het sprookjesachtig landschap onder ons. Onderweg konden we heel wat wild spotten. We landden na een uurtje zachtjes op een weiland in Ransberg. Na het opruimen klonken we op een veilige afstand met een glaasje bubbels. De dag is dus al goed begonnen! Vanavond kan je ons opnieuw spotten boven Haspengouw! 

20 juni 2020

De zomer is officieel begonnen! Het was vandaag dan ook de langste dag met de kortste nacht! Dat ballonvaren veilig is in deze coronacrisis bewezen we vandaag! We maakten vanavond een rustige ballonvaart in eigen streek. De uitstekende zichtbaarheid en de stralende zon, maakten het compleet!

8 juni 2020

Update: 29 juli 2020

Ook na de nieuwe strengere corona maatregelen die vanaf 29 juli 2020 van kracht zijn, kan je nog steeds veilig ballonvaren! We blijven ons bij Herkballont engageren om steeds op een veilige en verantwoorde manier ballon te varen.

Sinds 8 juni 2020 hebben we het goede nieuws ontvangen dat we terug mogen ballonvaren met jullie. We zijn blij dat we opnieuw onze passie met jullie kunnen delen! Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden en maatregelen opgelegd door de overheid.


  • We varen enkel met passagiers die uit dezelfde sociale bubbel van 5 personen komen of van hetzelfde huishouden zijn.
  • De passagiers dienen een mondmasker en handschoenen aan te doen. Dit wordt door ons voorzien. Je mag natuurlijk ook steeds je eigen (katoenen) mondmasker meenemen.
  • De ballonvaarder en crewleden dragen een mondmasker.
  • Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein. Je dient zelf iemand uit jouw eigen bubbel te vragen.
  • Er zal handontsmettingsmiddel voorzien worden.
  • Na de vaart worden de mand en contactoppervlakken ontsmet.
  • We respecteren de social distancing regels op het terrein.
  • Bij symptomen van COVID-19 of blijf je thuis. We zien je graag een andere keer.

6 juni 2020

Gisteren hebben we het goede nieuws ontvangen dat we weldra terug mogen ballonvaren met passagiers mits een aantal voorwaarden/maatregelen.


Wij zijn op dit moment druk in de weer om een protocol op te stellen en wachten op het officieel ministerieel besluit.


We houden u zo snel mogelijk op de hoogte!

22 mei 2020

Afgelopen dagen zijn we vaak opgemerkt op veilige afstand door enthousiaste kinderen én volwassenen vanuit hun bubbel of tijdens een wandeling. Onze ballon zagen we regelmatig opduiken op sociale media. Daarnaast kregen we ook heel wat foto's doorgestuurd. We laten jullie meegenieten van een kleine compilatie, helaas te veel om ze allemaal te kunnen publiceren. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen enthousiast zijn! 

21 mei 2020 - avond

Voor de derde keer op rij mochten we opnieuw gaan ballonvaren met natuurlijk de nodige maatregelen en beperkingen.

Het werd een zeer rustige solo ballonvaart in de omgeving van Landen. Er stond weinig wind waardoor we een mooi uitzicht hadden over het stadscentrum. We landden uiteindelijk op een grasstrook midden in de velden.

21 mei 2020 - ochtend

De wekker ging opnieuw vroeg af voor een zeer mooie ochtendvaart. De zwakke (zuid)oostenwind en de mooie zonsopgang waren een perfecte start van het Hemelvaartweekend. In Eliksem landde onze piloot zeer rustig op een klein wegje.

Een zeer goedemorgen, pluk de dag! 

20 mei 2020

Vanavond maakten we opnieuw een solo ballonvaart boven Limburg. De noordoostenwind bracht ons voorbij Kortenaken om uiteindelijk te landen op een zeer groot afgemaaid weiland in Kapellen. De mooie zonsondergang was de kers op de taart. Ook morgenvroeg kan je ons opnieuw spotten! 

18 mei 2020

Gisteren werden we door veel mensen gespot. We ontvingen dan ook veel foto's en zagen onze ballon op sociale media dikwijls verschijnen.

Onze zachte landing werd zelfs op veilige en ruime afstand gefilmd. Geniet mee! 

17 mei 2020

Het weer heeft de luchtballonen precies gemist. Deze avond waren de weercondities opnieuw zeer gunstig voor een ballonvaart. We vertrokken opnieuw in Landen voor een rustige ballonvaart boven Haspengouw bij zonsondergang. Onder een blauwe hemel en de lentezon vaarden we over Gingelom waar veel mensen buiten stonden te wuiven en te applaudiseren. Na een vaart van een uur landden we rustig op een grasstrook in Borlo.

16 mei 2020

Just me and my balloon! Wat een prachtige ochtend. Zoals we reeds hadden gemeld mogen we weer ballonvaren met alleen de piloot in de mand of vergezeld met één gezinslid. Deze ochtend maakten we onze eerste ''corona'ballonvaart. Onze piloot vertrok voor een soloballonvaart van bijna 2 uur. Zowel bij de opbouw, tijdens het volgen als bij de landing werden de maatregelen rond social distancing en bescherming door de groundcrew en piloot strikt opgevolgd. We zijn blij dat we even boven Haspengouw de lucht hebben kunnen kleuren. De rust en stilte was een bijzonder gevoel. Een rustige variabele wind bracht ons van Landen tot in Kortenbos, waar we op een groot grasveld landden.

11 mei 2020

Gisteren ontvingen we na enkele maanden positief nieuws over het ballonvaren. Het is vanaf vandaag toegestaan om terug ballon te varen onder strike voorwaarden en maatregelen.

Je zal dus binnenkort opnieuw ballonnen in het luchtruim spotten, maar dit is beperkt tot solo- of checkvaarten en ballonvaarten met maximum één passagier uit het gezin van de piloot.


Het verbod op passagiersvaarten blijft gelden.

2 mei 2020

Op 18 maart 2020 werd het stil boven Limburg. Onze luchtballon bleef aan de grond ter bestrijding van COVID-19. We gingen samen de strijd aan tegen een onzichtbare vijand!  Ons leven veranderde en stond zelfs even stil. Het belangrijkste is dat we er zijn voor elkaar in deze bijzondere tijden. Blijf volhouden en houd je aan de maatregelen! We kijken er naar uit om jullie enthousiasme te zien als we komen voorbij komen gevaren in jullie buurt.  We missen jullie en kijken er naar uit om jullie terug te ontmoeten! Samen komen we er! 

15 april 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 op 15 april 2020 verlengd tot en met 3 mei 2020.
Het zal dus nog even wachten zijn om terug buiten te spelen met onze luchtballon, ook na bovenstaande datum. 


Blijf de regels goed opvolgen en zorg goed voor jezelf en je omgeving! 

Samen kunnen we dit! 


En onthoud: ons gedrag bepaalt de curve en niet andersom! 

28 maart 2020

Op 27 maart 2020 kwam de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. De huidige maatregelen ter bestrijding van COVID-19 worden verlengd. Er komt dus ook een verlenging van het verbod op ballonvaarten dat eerst tot en met zondag 5 april was vastgelegd.


Daarom moeten wij dus helaas al onze ballonvaarten tot en met 19 april 2020 annuleren. Dit kan nog verlengd worden tot en met 3 mei 2020. Omdat we nog niet weten op welk moment we terug kunnen opstarten, wachten we met het inplannen van nieuwe ballonvaarten.


We nemen onze verantwoordelijkheid en willen niet bijdragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Hiermee zijn we solidair met de risicogroepen voor het virus en willen zowel onze eigen vrijwilligers, onze passagiers als omstaanders zoveel mogelijk beschermen.


Meer informatie over onze ballonvaarten en maatregelen ter bestrijding van COVID-19 kan je vinden op deze speciale pagina.

22 maart 2020

De lente is sinds gisteren in het land. Een lentezon, blauwe hemel, de natuur ontwaakt stilaan. Jammer genoeg zijn het ook onzekere en uitdagende tijden voor iedereen. Ondertussen zijn we druk bezig om ons materiaal klaar te maken voor de start van het ballonseizoen. Onze mand werd grondig gekuist, een beschermende laag werd aangebracht en het leer werd onderhouden.

14 maart 2020

We nemen onze verantwoordelijkheid en willen niet bijdragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus. Hiermee zijn we solidair met de risicogroepen voor het virus en willen zowel onze eigen teamleden, onze passagiers als omstaanders zoveel mogelijk beschermen.

Daarom volgen wij ook de richtlijnen van de Federale overheid en annuleren we al onze ballonvaarten tot en met zondag 5 april.


Meer informatie kan je vinden op deze speciale pagina.

4 maart 2020

In tussen tijd zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe ballonseizoen. Onze aanhangwagen werd alvast professioneel bestickerd door Art-B met onze nieuwe huisstijl.

26 februari 2020

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens en uitkijkend naar het ballonseizoen 2020.

Op dit moment hebben we al enkele stormen over ons heen gekregen en zijn de velden verzadigd met regen. Het is dus even wachten op beter weer.


Tijdens het eindejaar sponsorden we 2 exclusieve ballonvaart voor 2 personen voor de Herkse Middenstandsraads voor hun eindejaarsactie.

Daarnaast konden de kinners tijdens de jaarlijkse kienavond van een Herkse basisschool kans maken op een exclusieve ballonvaart voor 2! We verwelkomen hen graag deze zomer in onze mand.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren