Banner_2
Banner_5
Banner_4
Banner_1
Banner_3

Nieuws

15 juni 2021

Amerikaans President Biden heeft België verlaten en zo konden wij ook terug ballonvaren vanavond. We vertrokken vanuit Herk-de-Stad voor een mooie vaart over het Hageland. De enthousiaste passagiers hadden een mooi uitzicht over Herk-de-Stad, Geetbets, Zoutleeuw, Sint-Truiden. De zichtbaarheid was dan ook subliem. De wind nam tegen zonsondergang af, zodat we een rustige landing maakten op een groot gemaaid weiland in Melkwezer. We klonken nadien met een enthousiaste groep op een geslaagde ballonvaart. 

11 juni 2021

3 op 3 deze week! We sloten de werkweek af met een mooie ballonvaart boven Haspengouw. De wind bracht ons deze keer vanuit Herk-de-Stad naar Hasselt. We hadden een prachtig uitzicht over de stad Hasselt met o.a. het gerechtsgebouw, de stationsbuurt, de industriezone. We konden een beetje sturen met de wind en zorgden ervoor dat we rechts van de snelweg bleven. Uiteindelijk vonden we in Diepenbeek een groot kort gemaaid weiland waar de buurt ons met open armen ontvingen. Dit weekend plannen we geen ballonvaart omwille van de te sterke wind morgenavond. Op zondagavond is het verboden om te varen met een luchtballon omwille van het bezoek van de Amerikaanse President Biden.

10 juni 2021

Opnieuw een mooie ballonavond vanavond. We vertrokken opnieuw vanuit Herk-de-Stad. Door de goede zichtbaarheid konden we heel wat herkenningspunten herkennen. De passagiers genoten! We hadden een mooi uitzicht over o.a. Stevoort en Herk-de-Stad. Na een uurtje landden we zachtjes aan de Grote Roost in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt). 

9 juni 2021

We genieten van een zomerse week. Elke avond nam de wind voldoende af voor een mooie ballonvaart. Vanavond vertrokken we opnieuw vanuit Herk-de-Stad voor een vaart boven Haspengouw. De noordenwind bracht ons voorbij Nieuwerkerken en Sint-Truiden. We staken de N3 over richting Gelinden. We hadden een mooi uitzicht over Sint-Truiden en omgeving. Er zijn in deze periode weinig landingsterreinen in dit gebied (plantages, gewas, ...). Het duurde dus even voor we een geschikt terrein vonden. Na een vaart van meer dan 1u30 landden we op een wegje in Rukkelingen-Loon.

6 juni 2021

Na de zomerse temperaturen en de daarbijhorende regen en onweersbuien konden we zondag profiteren van mooi stabiel weer. Het was nog even wachten tot de wind voldoende afnam, maar daarna konden we vanuit Herk-de-Stad een mooie ballonvaart maken. Kleinzoon Jarne nam zijn 80-jarige grootvader mee in de mand.  Ze genoten dan ook enorm van hun exclusieve ballonvaart. 

De noordoostenwind bracht ons voorbij Geetbets en Budingen. Na een uur vonden we in Ransberg een kort gemaaid grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. We sloten het weekend af met een glaasje bubbels! 

28 mei 2021

De maand mei bracht weinig tot geen ballondagen, maar vandaag konden we toch profiteren van het mooie weer.

Elke 24 maanden moet elke ballonvaarder een examenvaart doen met een bevoegde examinator.

Vanavond was het de beurt aan onze piloot, Tom. Na het theoretisch gedeelte en vaartvoorbereiding, vertrok hij vanuit Herk-de-Stad voor een mooie trainingsballonvaart over Kortenaken en Ransberg. Tegen zonsondergang nam de wind toe en besloten we in Stok/Linter de ballon zachtjes neer te zetten op een gemaaid weiland.

Tom zijn vaart was foutloos en hij slaagde dan ook met glans. Als passagier ben je dus in goede en veilige handen bij Herkballont. Veiligheid staat op nummer 1 voor ons!

8 mei 2021

Onze inspanningen hebben er samen voor gezorgd dat ook ballonvaarten met passagiers vanaf 8 mei 2021 mogelijk zijn. We zijn druk bezig om onze protocollen klaar te krijgen en starten vanaf zaterdag 22 mei 2021 terug op. In de maanden mei en juni varen we alleen in de weekenden zowel in de ochtend als avond (zaterdag en zondag). Vanaf juli varen we dagelijks en dit tot eind augustus. In de zomerweekenden zijn ochtendvaarten ook mogelijk. In de herfstmaanden varen we uitsluitend in de weekenden (ochtend en avond) en dit zolang de weeromstandigheden dit toelaten. 


Veilig ballonvaren tijdens covid-19 bij Herkballont, we zetten daarom even de belangrijkste maatregelen op een rijtje.

Op onze homepagina vindt u alle nodige informatie terug. U kan vanaf nu uw ballonvaart reserveren per e-mail (voorkeur) of telefonisch.

25 maart 2021

Door de verstrenging van de maatregelen is er nog geen perspectief om terug te mogen ballonvaren met passagiers.
Er zullen zeker tot en met 8 mei 2021 geen ballonvaarten mogen doorgaan. We hebben besloten om nog niet te beginnen aan onze planning omwille van de grote onzekerheid. 

7 maart 2021

We maakten dit weekend enkele mooie trainingsvaarten, weliswaar zonder passagiers.

Zondagochtend was er een feeriek wolkenlandschap onder ons. We vertrokken vanuit Nieuwerkerken om door te wolken te stijgen en te genieten van een zonnetje. We vaarden langs Sint-Truiden om vervolgens de N3 over te steken richting de regio van Landen. Net voor de taalgrens in Overwinden vonden we een mooi grasveld waar de ballon na een vaart van 1u30 werd neergezet. 

2 januari 2021

België bevindt zich opnieuw in een lockdown. We kunnen er jammer genoeg niet omheen dat corona terug bijzonder hard toeslaat en hier gepast op gereageerd moet worden. In het kader van de verstrengde algemene corona maatregelen is het sinds 2 november 2020 niet meer toegestaan om passagiersvaarten te organiseren. Om die reden hebben we besloten om het ballonseizoen 2020 af te sluiten.

We plannen normaal terug ballonvaarten in vanaf maart/april 2021. Houd het veilig en gezond!

1 januari 2021

2020 was in alle opzichten een bijzonder en uitdagend jaar! Wij zijn blij dat we ondanks de coronacrisis en beperkingen heel wat mooie ballonvaarten hebben kunnen uitvoeren boven het mooie Haspengouw en het Hageland. We kijken vol vertrouwen en goede moed uit naar 2021!

We wensen jullie een gelukkig, liefdevol en vooral een gezond 2021!

Team Herkballont