Banner_2
Banner_5
Banner_4
Banner_1
Banner_3

Nieuws

22 december 2022

2022 loopt op zijn einde!


We kunnen terugblikken op heel veel fijne passagiersvaarten en lesvaarten.

We ontmoetten heel veel aangename passagiers, ontdekten heel wat mooie, nieuwe plekken in België, genoten van een ballonvakantie in Italië en zorgden ervoor dat er een nieuwe vrouwelijke ballonvaarder haar brevet behaalde.

Het volledige team van Herkballont wenst jou en je familie fijne feestdagen en een liefdevol 2023 toe.


Proost en tot volgend jaar!

Eindejaarsactie december 2022!

Ben je nog opzoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Geef een ballonvaart van Herkballont cadeau!

Je profiteert tot en met 31 januari 2023 van een mooie eindejaarspromo en gratis hapjes of koffiekoeken na de vaart.

Alle cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig en worden gratis verzonden via Bpost of binnen de 24u. digitaal verstuurd!

Wij aanvaarden de Herkse geschenkbon!


Je kan ons bereiken via:

e-mail: contact@herkballont.be

WhatsApp: 0494 41 50 70


Tot snel in onze mand!

12 november 2022

Een zomerdag in november! Daar moesten we van profiteren. De passagiersvaarten hebben we vorige maand mooi afgesloten, maar nu plannen we nog bij goed weer lesvaarten in. Leerling Björn maakte gisteren zijn eerste lesvaart samen met instructeur Tom. In de namiddag vertrokken ze vanuit Heers voor een rustige, leerrijke vaart. Ze vaarden over Groot-Gelmen met zicht over Saffraanberg, DronePort en de stad Sint-Truiden. Haspengouw zag er mooi uit met de herfstkleuren en nazomerzon. Na het overvaren van de expresweg, was het uitkijken naar een landingsterrein. Uiteindelijk vonden ze in Terbies/Melveren een grasveld langs de weg, waar de ballon door instructeur Tom werd neergezet. 

9 oktober 2022

We konden vanavond nog een mooie ballonvaart maken boven Haspengouw en genieten van de nazomerzon met zicht op de beginnende herfstkleuren. Een exclusieve ballonvaart voor 2, met in onze mand opa en zijn kleindochter, bracht ons tot in Kortenaken. De crew stond op te wachten op het landingsterrein om ons uit de lucht te plukken. 

25 september 2022

Op de valreep konden we nog profiteren van het weer. Bij het vertrek vielen er nog enkele verdwaalde regendruppels, maar daarna konden we een mooie ballonvaart boven de Kempen maken. We vertrokken vanuit Gierle om vervolgens via Lichtaart naar Geel te varen. We hadden een mooi uitzicht over het gebied en Bobbejaanland. Net voor het stadscentrum in Geel vonden we een groot weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

21 september 2022

Na een herfstachtig weekend met veel regen en wind, konden we woensdag profiteren van rustig nazomerweer. Tevens de laatste doordeweekse ballonvaart van dit seizoen. We vertrokken voor een privé vaart met 2 vanuit Herk-de-Stad met enthousiaste en fijne passagiers. Een zwakke variabele wind bracht ons tot in Geetbets.
Daarnaast werd een mijlpaal bereikt door onze piloot Tom. Vandaag maakte hij zijn 600ste vaaruur!! Een indrukwekkend palmares heeft hij al afgelegd en dat is nog maar het begin! Wist je dat Tom lange tijd de jongste ballonvaarder was van de BeNeLux? Hij heeft in al die jaren zeer veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. 

12 september 2022

De herfst is het land en zal komende periode voelbaar zijn met de nodige regen, wind en koudere temperaturen. We profiteerden vanavond voor een nazomer ballonvaart boven het Hageland. We vertrokken vanuit Aarschot voor een privé ballonvaart met 6. We hadden een mooi uitzicht over het bosrijk gebied en vaarden Ramsel en Westmeerbeek over. Na de camping en industriezone waren er veel grasvelden. Uiteindelijk maakten we een zeer zachte landing op een groot grasveld net voorbij Hulshout.

4 september 2022 - avond

We vertrokken vanavnd opnieuw vanuit Landen met ongeveer dezelfde richting. Het uitzicht boven het hageland was subliem.

Het was even zoeken naar een landingsterrein, maar na een vaart van 1u30 vond onze piloot een grasveld waar de ballon perfect werd neergezet. Het applaus van buurtbewoners en passagiers voor deze precisielanding was dan ook terecht! 

4 september 2022 - ochtend

De maand september startte met veel wind en onstabiel weer op zaterdag. Deze ochtend konden we opnieuw gaan ballonvaren. We vertrokken vanuit Landen voor een verre en lange ballonvaart. Op hoogte haalden we snelheden van boven de 30 km/h. We besloten daarom lager te varen en te genieten van de mooie uitzichten. We vaarden voorbij Velm en staken de N3 over richting Zoutleeuw met uitzicht op het Vinne. In Nieuwerkerken begonnen uit te kijken naar een plekje. Uiteindelijk vonden we in Geetbets een groot kort gemaaid grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. De passagiers werden getrakteerd op een verse koffiekoek van de warme bakker. 

29 augustus 2022

Na enkele dagen van veel wind, nam de wind deze avond voldoende af voor een fijne en veilige ballonvaart boven Haspengouw. We vertrokken vanuit Herk-de-Stad met fijne passagiers. We legden een mooie avond af tot in Neerlinter. Jammer genoeg zal de wind de komende avonden opnieuw niet afnemen voor een veilige ballonvaart en is dit dus de laatste ballonvaart van de zomervakantie. Zou de herfst in aantocht zijn of krijgen we nog enkele weken indian balloon summer in september? 

24 augustus 2022

Vanavond hadden we een ballonvaart in de Kempen. We vertrokken in het centum van Balen voor een warme ballonvaart met aangename passagiers. We vaarden het kanaal Kwaadmechelen over richting Meerhout om vervolgens het Albertkanaal en de snelweg over te varen in Eindhout. Daarna gingen we lager varen opzoek naar een landingsplek. Uiteindelijk vonden we een einkele grote grasvelden waar de ballon zachtjes werd neergezet met een vriendelijke landeigenaar. De komende dagen voorspellen ze opnieuw zeer onstabiel weer met veel wind in de avonden. 

22 augustus 2022

Vandaag stond de 5de vaart op rij gepland! We profiteren optimaal van het mooie zomerweer. Met enkele andere ballonnen vertrokken we vanuit Nieuwerkerken voor een rustige ballonvaart. De zichtbaarheid was prima. We hadden een mooi uitzicht over Sint-Truiden, het Vinne en de stad Zoutleeuw. In Bos konden we de ballon zeer zachtjes neerzetten op een groot stoppelveld. 

21 augustus 2022 - avond

Vanavond vertrokken we vanuit onze thuisbasis Herk-de-Stad. Jonas had een verrassing voor zijn vriendin geregeld. Geblinddoekt kwam ze toe voor haar verrassing. We vertrokken voor een rustige ballonvaart. Op 600m hoogte ging Jonas op zijn knie en vroeg zijn vriendin ten huwelijk. Ze antwoordde: JA. Daarna gingen we lager varen opzoek naar een landingsterrein. Het was even zoeken maar net voorbij de grens van Stevoort, in Alken vonden we een groot stoppelveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Na de opruim klonken we met een glaasje bubbels. We wensen Jonas en zijn vriendin veel geluk in de verdere toekomst. 

21 augustus 2022 - ochtend

De wekker ging vroeg voor een ontbijtvaart vanuit Landen boven Haspengouw. Bij zonsopkomst vertrokken we voor een rustige ballonvaart dat ons voorbij Velm en het DronePort bracht. We vaarden de N3 over om vervolgens in Brustem de ballon zachtjes neer te zetten op een groot stoppelveld. Na de opruim genoten de passagiers van een uitgebreid, vers ontbijt met lokale steekproducten en verse croissants en broodjes van de warme bakker. 

20 augustus 2022 - avond

We maakten de autorit naar noord-Limburg om vanuit Maaseik te vertrekken voor een buitenlandse vaart met leuke passagiers. 

We vaarden de Maas over om daarna in Nederland de snelweg A2 over te varen. We vaarden over Susteren (NL) om daarna de grens over te varen naar Duitsland. In Schalbruch langs een wegje vonden we een grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

20 augustus 2022 - ochtend 

Vanochtend ging instructeur Tom naar Wachtebeke voor de laatste instructievaart van Stephanie. Alle leerdoelen werden behaald en na een tussenlanding, begon Stephanie met haar eerste solovaart. Tom volgde met de volgwagen tot bij de landing, waar we haar stonden op te wachten. Ze maakten een prima nadering en perfecte landing. Stephanie is helemaal klaar voor haar examenvaart. In tussen tijd maakten Tom alle administratie in orde.

14 augustus 2022

Na de tropische temperaturen vertrokken we opnieuw deze ochtend voor een ochtendvaart. We vertrokken in het hart van Haspengouw, Borgloon. We vaarden over het stroopfabriek om vervolgens de N80 over te varen richting Wijer. Er stond redelijk wat wind, waardoor we een mooie afstand konden afleggen. In Schakkebroek, aan de kerk vonden we een stoppelveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Voor de aankomende hitte, ruimden we alles op en op advies dronken we natuurlijk gezegend water met bubbels!

13 augustus 2022

Voordat de temperaturen de pan uitzwingen vandaag, vertrokken we bij zonsopkomst met fijne passagiers én aangename temperatuur vanuit Landen. We vaarden de N3 over om vervolgens richting Neerlinter te varen. Net na de N29 vonden we in Molenbeek-Wersbeek een groot grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Na de opruim klonken we met een glaasje bubbels eén verse koffiekoeken van de warme bakker! Bij Herkballont gaan we voor een totale belevenis, elke vaart opnieuw! 

11 augustus 2022

Sinds zondag waait er steeds een stevige wind die niet afneemt om veilig te kunnen ballonvaren in de avond. We moeten dan ook helaas heel wat ballonvaart uitstellen. Sinds vandaag tot en met zondag is daarnaast ook niet meer verantwoord om met deze tropische temperaturen te gaan ballonvaren. We plannen dit weekend wel ochtendvaarten in.

Deze ochtend maakten we ons klaar voor een rit naar het mekka van de ballonvaart: Sint-Niklaas.

Leerling Stephanie maakte daar een instructievaart samen met instructeur Tom. Ze vaarden recht over de Grote Markt van Sint-Niklaas. Er stond op hoogte redelijk wat wind waardoor er een serieuze afstand werd afgelegd. Voorbij Wachtebeke vaarden ze het Kanaal Gent-Terneuzen en het Sas van Gent over. UIteindelijk vonden ze na 1u40 een groot grasveld in Assenede waar de ballon zachtjes werd neergezet.

6 augustus 2022

Ons Italiaans avontuur zit erop! 

Als team maakten we 5 mooie ochtendvaarten vanop 3 verschillende opstijglocaties in een prachtige omgeving. Alle crewleden konden eens meegenieten vanuit de mand om hen te bedanken! De Italiaanse landelijke wegen zijn moeilijk berijdbaar met een jeep en trailer, heel wat teams moesten reeds garages opzoeken voor nieuwe banden, ophanging en dempers. Gelukkig zijn we hier van gespaard gebleven. Onze accommodatie was prima in orde (airco in het appartement en een groot proper zwembad) met na de vaart steeds een lekker ontbijt. We hebben onze batterijen kunnen opladen met een aantal bezoekjes aan dorpjes en lekkere restaurantjes. Waar we volgend jaar naar toe gaan, bekijken we in de winterperiode. 

2 augustus 2022

Deze ochtend vertrokken we vanop een derde opstijglocatie in Pantalla, een ULM vliegveld. Op de grasstrook maakten we onze ballon klaar. Er stond weinig wind waardoor we in het dal bleven varen. Uiteindelijk vonden we een geschikt landingsterrein langs de weg waar de ballon zachtjes werd neergezet. Er waren heel wat toeschouwers die we met plezier even in onze mand lieten om de nodige foto's te nemen. Morgenochtend is het verplichte rustdag op het ballonfestival en donderdag vertrekken we terug huiswaarts. 

1 augustus 2022

We vertrokken deze ochtend opnieuw vanuit Parco Acquarossa voor een mooie vaart in de regio. Opnieuw vaarden we de heuvel over om nadien in het dal lager te gaan varen. Leerling Stephanie maakten zo haar eerste officiële buitenlandse (instructie)ballonvaart. 

Na een vaart van 1u20 met onderweg een tussenlanding vonden we een een groot stoppelveld waar de ballon zachtjes langs de weg werd neergezet. 

31 juli 2022

Deze ochtend vertrokken we op een andere locatie, Parco Aquarossa. De opstijglocatie ligt op 5min van ons vakantiehuisje. 

We vaarden over onze accommodatie om vervolgens hoogte te nemen om zo met 30km/h de heuvel over te varen richting Todi. 

In de vallei vaarden we lager om vervolgens de dorpjes Grutti, Lorgnano over te varen. In San Damiano vonden we een groot veld waar de ballon zachtjes werd neergezet met een fantastisch uitzicht over Todi.

30 juli 2022

De wekker ging opnieuw vroeg om naar het opstijgterrein in Pontenaia te rijden. Het is een zeer heuvelachtig gebied met slechte wegen die moeilijk bereikbaar zijn. We waren bij de eerste weg om daarna te genieten van het mooie uitzicht. Opnieuw konden we door op verschillende hoogtes te varen sturen met de wind waardoor we opnieuw over het stadscentrum van Todi konden varen. Er stond meer wind dan gisteren waardoor we een mooie afstand konden afleggen. Uiteindelijk vonden we een grasveld waar de crew ons stond op te wachten langs een veld met wijnranken en zonnebloemen. Door de enorme droogte ontstaan er serieuze spleten in de grond. 

29 juli 2022

We maakten deze ochtend een mooie eerste vaart in Italië na een autorit van meer dan 1500km langs België, Nederland, Duitsland, oostenrijk en Italië. We stegen vanop het opstijgterrein Pontenaia met 50 andere ballonnen op voor een rustige vaart. We vaarden recht over Todi dat op een heuvel ligt. Na het overvaren daalden we rustig om een landingsterrein te zoeken. Door de weinig en variabele wind was dat niet zo eenvoudig. Uiteindelijk landden we na 1u10 op de parking van een supermarkt waar de crew ons stond op te wachten. 

25 juli 2022 

Van 26 juli tot en met 7 augustus 2022 nemen we deel aan een ballonfestival in ItalIê.

De streek waar we verblijven in de regio van Umbrië staat algemeen bekend als het 'Groene Hart van Italië', met zijn fijne pirroreske stadjes en meren. Tijdens deze periode zijn we telefonisch niet bereikbaar. Je stuurt dus best een e-mail (info@herkballont.be). Let op: E-mails worden niet dagelijks gelezen. Indien je vragen hebt over beschikbare plaatsen deze zomer, verwijzen wij naar onze home pagina. .

24 juli 2022 

Ondanks de tropische temperatuurgrens van 30°C vertrokken we met 2 ballonnen vanuit Aarschot voor een mooie ballonvaart boven het Hageland. We vaarden voorbij Herselt en Varendonk. We hadden een mooi uitzicht over Westerlo en zagen de Abdij van Averbode, de windmolens aan de E314, de industriezone van Tessenderlo en Ham. 

Uiteindelijk vonden we in Oosterlo een weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet. Een aantal enthousiaste jongeren kwamen graag een handje helpen! Na de vaart dronken we samen een glaasje. En nu maken we ons klaar voor onze ballonvakantie naar Italië.

23 juli 2022 - avond

Vanavond zaten we bij onze noorderburen in Budel. De voorspelde windsnelheid en -richting bleken niet te kloppen. We hadden op verschillende hoogtes maar weinig wind in een moeilijk gebied met veel bos en industrie. De passagiers konden wel volop genieten van hun eigen omgeving. Onze piloot kon de ballon uiteindelijk net buiten Budel rustig neerzetten op een grasplein aan een school. 

23 juli 2022 - ochtend

Deze ochtend vertrokken we voor een rustige ballonvaart met een kleinzoon die zijn grootmoeder verraste. Er stond een rustige wind waardoor we optimaal konden genieten van het uitzicht met aan de grond een beetje mist dat zorgde voor een mooi beeld. Uiteindelijk vonden we in een Geetbets een stoppelveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Na de opruim klonken we traditiegetrouw met een glaasje bubbels.

22 juli 2022 - ochtend

Na de tropische temperaturen en het onstabiel weer met regen en onweersbuien, konden we vrijdaochtend terug ballonvaren. We reden opnieuw naar het Waasland voor een instructievaart met een leerling. Vanuit Sint-Niklaas hadden we een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Daarna kwamen we in en bosrijker gebied met heel wat hoogspanningen. Uiteindelijk vonden we langs de E17 in Waasmunster een groot grasveld waar de ballon door de leerling zachtjes werd neergezet. Vanavond komt er een storing vanuit het zuiden dat tijdelijk zorgt voor zware bewolking, neerslag en een toename van de wind. 

17 juli 2022

Vanavond vertrokken we als eerste van de 5 ballonnen op hetzelfde terrein. We hadden een mooi uitzicht over het Schulensmeer, het vliegveld van Schaffen, de Mijnterrils, het Albertkanaal. We vaarden de N29 (Bekkevoort-Tienen) over om daarna een landingsplekje te zoeken. 

Uiteindelijk vonden we net achter Kapellen een gemaaid grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet.

Maandag en dinsdag annuleren we onze ballonvaarten omwille van de tropische hitte. Het is niet verantwoord om met deze temperaturen te ballonvaren. 

16 juli 2022 - ochtend

Wat een fantastische ochtend! Net na 6u. vertrokken we opnieuw voor een mooie ballonvaart boven Haspengouw. Op hoogte haalden we snelheden tussen 25 en 35km/h waardoor we een mooie afstand konden afleggen. We vaarden over Nieuwerkerken, Melveren, Zepperen om vervolgens de N80 en N79 over te varen richting Hoepertingen. We vaarden over Borgloon om daarna een landingsplek te zoeken. Door de vele plantages was het even zoeken, maar uiteindelijk vonden we een groot stoppelveld waar de ballon zachtjes en rechtstaand werd neergezet in Kortessem.

15 juli 2022

Na enkele dagen van veel wind in de avonden, konden we vandaag terug ballonvaren. We vertrokken vanuit Herk-de-Stad om daarna over Rock Herk te varen. We vaarden in Sint-Joris de N80 over. We hadden een mooi uitzicht over de omgeving. Na een uurtje varen vonden we in Wellen een braakliggend terrein waar de crew ons stond op te wachten. Een mooie ballonavond!

12 - 14 juli 2022

Fantastisch zomerweer voor een terrasje, ijsje, wandeling of fietstocht, maar helaas geen ballonweer. Vanavond staat er weinig tot geen wind. Wanneer we op voorhand uit de modellen kunnen afleiden dat er geen wind staat, bespreken we dit met de passagiers. We willen immers iedereen een kwalitatieve ballonvaart aanbieden. Ook woensdag- en donderdagavond hebben we te maken met zomerse temperaturen, maar er zal steeds een matige voelbare wind waaien die boven de toegestane limiet ligt om veilig ballon te varen. 

12 juli 2022 - ochtend

Om 05.45u. stonden we op het privé opstijgterrein in Landen voor een ochtendvaart. Het werd een feeërieke ochtend met een prachtig uitzicht met de oplossende grondmist. We vaarden richting Tienen, waardoor we een mooi uitzicht hadden over de stad en omgeving. We vaarden de N3 over en vervolgens gingen we lager varen voor een landingsplaats te vinden. Na een vaart van een uur vonden we op de grens van Sint-Magriete-Houtem en Glabbeek een afgedaan veld met stro waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

11 juli 2022 - avond

We maakten deze avond opnieuw een ballonvaart vanuit Herk-de-Stad. De meer oostelijkere wind bracht ons voorbij Donk, Loksbergen om verder de N29 (Bekkevoort-Tienen) over te varen. We vonden in Bekkevoort een stoppelveld waar de ballon precies op het randje werd neergezet. 

11 juli 2022

Sinds deze zomer hebben we een extra chauffeur erbij om te volgen met onze volgwagen met aanhangwagen. Ballonvaren zonder fantastische crew is als een fietser zonder fiets. Na een intensieve rijopleiding slaagde ons vast crewlid Joke met een oranje hart voor ballonvaren voor haar praktijkexamen BE. Haar manoeuvres waren foutloos. Ze kreeg zelfs complimenten van de examinator. We zijn als volledig team dan ook ontzettend trots op haar. Vanaf nu kan je haar spotten achter het stuur! Proficiat & well done, Joke! 

10 juli 2022 - avond

Vanavond vertrokken we met 4 gele ballonnen vanuit Blauberg voor een gezinsballonvaart met zes boven het Hageland. Bij vertrek stond er nog een matige wind waardoor we in het begin een mooie snelheid hadden. We vaarden over Averbode en Zichem en hadden uitzicht over Scherpenheuvel. We vaarden de N10 en N2 over om vervolgens de windmolens aan de E314 te passeren. Daarna gingen we op zoek naar een landingsplaats. In Kortenaken vonden we eindelijk enkele kort gemaaide grasvelden waar de ballon na 1u15 zachtjes op de grond werd gezet. Daarna dronken we met het volledige gezelschap een glaasje bubbels met de ondergaande zon op de achtergrond.

10 juli 2022 - ochtend

We vertrokken deze ochtend met 2 stoere jongens vanuit Herk-de-Stad voor een verre ballonvaart.

Tijdens de vaart hadden we een gemiddelde snelheid van bijna 30km/h. Bij zonsopkomst hadden we een mooi uitzicht met op bepaalde plaatsen nog wat ochtendmist. We vaarden over Rummen en Binderveld, richting Sint-Truiden, waar we recht over de Grote Markt van Sint-Truiden vaarden. Vervolgens vaarden we over het vliegveld van Brustem, richting Mielen-Boven-Aalst. Op lage hoogte nam de wind af en zo konden we een zeer zachte landing maken op het eerste stoppelveld van dit seizoen. 

Vanavond maken we een familieballonvaart boven het Hageland. Vandaag zetten we ook ons crewlid Linda in de kijker, want zij viert vandaar haar verjaardag! Ze is steeds op post en zorgt dat elke passagier zonder dorst naar huis gaat! Daarnaast houdt ze ballon steeds open tijdens het ventileren. 

9 juli 2022 - ochtend

Om 05.45u. stonden we met onze passagiers klaar voor een mooie ochtendvaart boven Haspengouw.

Eens in de lucht hadden we een mooie snelheid van 20km/h. die ons voorbij Zepperen en Hoepertingen bracht. Daar staken we de N79 over richting Gutschoven. Tegen landingstijd draaide de wind 90° en vaarden we over het kasteel van Heks. We vonden uitendelijk langs de grens Vechmaal en Bommershoven een grasstrook langs de weg waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet. Deze avond staat er helaas te veel wind voor een veilige ballonvaart.

8 juli 2022 

Deze avond vertrokken we vanuit Herk-de-Stad voor een rustige ballonvaart boven eigen omgeving van de passagiers. 

We hadden een mooi uitzicht over de Hasselt, Zoutleeuw, Nieuwerkerken en Sint-Truiden. 

Net voor de N80 vonden we in Melveren een groot grasveld waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet. Er werd na de opruim geklonken met een glaasje bubbels op de geslaagde ballonvaart. 

6 juli 2022 - ochtend

Sinds afgelopen zondag moeten we helaas dagelijks onze avondvaarten annuleren door te veel wind. Vanaf de namiddag komt er steeds een matige wind op die jammer genoeg niet of te laat afneemt voor een veilige ballonvaart.

Deze ochtend vertrokken we opnieuw naar het Domein Puyenbroeck voor een instructievaart met leerling Stephanie. 

We konden zelfs enkele reeën spotten in de velden. Het werd een rustige instructievaart waarbij er veel kon geoefend worden.

Uiteindelijk vonden we in Eksaarde een weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet.

3 juli 2022 - ochtend

Deze ochtend reden we opnieuw naar het Waasland voor een instructievaart. Deze keer was het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke het opstijgterrein. Het was een leerrijke vaart met heel wat oefeningen. Na een tussenlanding vaarden we verder richting Sint-Gillis-Waas waar we een grasveld vonden waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

2 juli 2022 - avond

Vanavond stond er een familieballonvaart gepland met Nederlandse passagiers in Noord-Limburg. We vertrokken vanuit Pelt voor een bosrijke ballonvaart. Na het overvaren van het Kempisch Kanaal begonnen we in Lozen te zoeken naar een geschikt landingsterrein. Met een mooie nadering vaarden we laag over de maïs om vervolgens de ballon zachtjes neer te zetten om een groot weiland. 

2 juli 2022 - ochtend

De wekker ging vroeg af voor een autorit naar Lokeren waar een lesvaart op het programma stond van een ballonvaarster in opleiding. We vertrokken voor een leerrijke vaart in het Waasland. We vaarden het Molsbroek over en de E17 richting Waasmunster. Daar passeerden we opnieuw de E17 richting Sint-Niklaas. We hadden een mooi uitzicht over de stad Sint-Niklaas. Uiteindelijk vonden we een groot weiland net voor de domein de Ster waar we samen landden met een collega-instructeur. Het was een geslaagde ochtend! 

27 juni 2022

Na een periode van onstabiel weer met regen en wind, kregen we in de namiddag een hevige regenzone over onze provincie. In de late namiddag kwamen er meer en meer opklaringen en kregen we rustig en stabiel vaarweer. We vertrokken vanuit Tielt-Winge voor een ballonvaart in het Hageland. Door de regen van namiddag was het uitzicht subliem! We konden de kerncentrales van Doel en Thiange bekijken, maar ook de skyline van Brussel, Antwerpen en Hasselt/Genk. We vaarden de E314 over richting Schoonderbuken en Teselt. Na een vaart van meer dan een uur vonden we in net voor Herselt een grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

21 juni 2022

Op de langste dag van het jaar konden we opnieuw profiteren van het mooie weer. Door de dag was het nog bewolkt met af en toe een spatje regen, maar daarna kwamen er brede opklaringen die zorgden voor perfect ballonweer. We vertrokken opnieuw vanuit Herk-de-Stad met enthousiaste passagiers. Op hoogte hadden we een mooie snelheid en vaarden we Geetbets, Hogen en Drieslinter over. Daarna gingen we lager varen en vonden in net voor Wommersom een grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Na het opruimen klonken we op een geslaagde ballonvaart en zorgden we opnieuw voor een hapje voor de passagiers.

20 juni 2022

Hoe kan je beter de werkweek starten dan met een ballonvaart in de avond? We moesten even wachten tot de wind voldoende afnam, maar daarna was het prima ballonweer. We volgen dan ook nauwgezet alle weermiddelen op, zodat we steeds de juiste beslissing kunnen nemen. We hadden een prachtig uitzicht over de stad Sint-Truiden en konden genieten van een mooie zonsondergang boven Haspengouw. Na de vaart kregen de passagiers lekkere tapas met een glaasje bubbels als afsluiter! Bij Herkballont gaan we voor een totale belevenis waar de passagiers centraal staan.

17 juni 2022

Vanavond en dit weekend hebben we al onze ballonvaarten uitgesteld. Sinds vandaag bereiken we de temperatuurgrens van 30°C en is het niet meer verantwoord om ballon te varen. Bij Herkballont staan we voor kwaliteit en willen we iedereen een mooie ballonvaart geven. Omdat je onder een brander staat, loopt de temperatuur in de mand op naar de 40°C. Daarnaast zal de afkoeling op zondag zorgen voor een matige voelbare wind. Veiligheid voor mens en materiaal is prioriteit voor ons! Het is dan ook afgeraden om fysieke inspanningen te leveren bij deze tropische temperaturen. Voldoende water drinken en smeren is zaterdag dus de boodschap.


16  juni 2022

Vanavond stond de derde vaart van deze week gepland. We vertrokken we vanuit Herk-de-Stad voor een zomerse ballonvaart. De noordoostelijke wind bracht ons over het centrum van Kortenaken om vervolgens richting Waanrode te varen. Na een uur varen vonden we een kort gemaaid grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet.

15  juni 2022

Vanavond stond er een instructievaart geland met een leerling. We maakten de verplaatsing naar Stekene (Oost-Vlaanderen). In het westen van het land was er meer wind voorspeld en die verwachting was juist. Het was dan ook wachten tot de wind iets afnam om daarna te vertrekken voor een vaart in het Waasland. We hadden een mooi uitzicht over de Schelde en de stad Lokeren. Na de windmolens langs de E17 maakten we een sportieve landing in een weiland. Meer informatie over leren ballonvaren? Surf naar lerenballonvaren.be voor meer informatie! 

14 juni 2022

Dinsdag maakten we een familieballonvaart vanuit Herk-de-Stad. De ouders, kinderen en kleinkinderen genoten van een mooie ballonvaart in eigen omgeving. Met een rustige noordoostenwind bracht de wind ons tot in Stok, waar we de ballon neerzetten op een groot grasveld. Na de vaart kregen alle passagiers een uitgebreid tapasbuffet aangeboden met voldoende drank voor iedereen. 

9 juni 2022

Na een lange periode van onstabiel weer (wind en regen) konden we vanavond eindelijk terug ballonvaren! We vertrokken voor een rustige ballonvaart in de regio Geetbets. De voorspelde windsnelheid en -richting bleken tijdens de vaart anders. Er stond weinig wind die nog eens variabel bleek. Zo zie je dat ballonvaren steeds een avontuur is en alleen moeder natuur weet waar we zullen uitkomen. Na een vaart van een uur vonden we een grasveld net voor de dorpskern waar de ballon zachtjes werd neergezet.

22 mei 2022

Ook vanavond konden we nog een ballonvaart inplannen met een enthousiaste groep van 8. We vertrokken in noord-Limburg op een groot grasveld in Meeuwen. Bij het opstijgen hadden we een mooi uitzicht over de wateren aan de grens met Nederland. We vaarden voorbij Voorshoven om daar het kanaal over te varen. We gingen lager varen richting Neerglabbeek en Gruitrode. Daar vonden we op 500m van de woonplaats van de passagiers een grasveld, net voor het centrum van Gruitrode. 

21 mei 2022

Na het onweer konden we op zaterdagavond terug gaan ballonvaren. We vertrokken vanuit Herselt voor een VIP ballonvaart met 2,

We vaarden recht over de Abdij van Averbode en hadden een mooi uitzicht over de omgeving.

Na een vaart van een uur vonden we in Molenstede een groot grasveld waar de ballon werd neergezet. We werden verwelkomd door heel wat kinderen die vanuit de achertuin een kijkje kwamen nemen. 

17 mei 2022

Vanavond vertrokken we met een gezin vanuit Tielt-Winge. De zichtbaarheid was subliem. 
We vaarden parallel langs de N2 richting Diest. We kregen een mooi uitzicht over de stad Diest en vaarden vervolgens over het Webbekomsbroek. Hier kwamen we in een bosrijker gebied. Het was even zoeken maar na een vaart van 1u15 vonden we een groot grasveld tussen 2 bossen waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet, waar de muggen ons stonden op te wachten.

14 mei 2022

Een mooie avond boven het Hageland. We vertrokken met enthousiaste passagiers in Tielt-Winge, aan de Vlooybergtoren. Een rustig windje bracht ons voorbij Dorshage en de regio van Meensel-Kieselgem en Kapellen. Daarna zetten we koers richting Bunsbeek. Het was even zoeken naar een geschikt landingsterrein.

Uiteindelijk maakte onze ervaren piloot een precisielanding tussen 2 huizen met een nadering om u tegen te zeggen!

Het applaus van buren en passagiers was dan ook meer dan terecht. Na de vlotte opruim klonken we met een glaasje bubbels.

1 mei 2022 - avond

Ook vanavond konden we profiteren van het mooie rustige weer. We vertrokken opnieuw vanuit Herk-de-Stad. Met 2 enthousiaste passagiers maakten we een rustrige ballonvaart boven Haspengouw. We vaarden richting Rummen om nadien opzoek te gaan naar een landingsplek. Na een uur varen vonden we in Geetbets een mooi kort gemaaid grasveld waar de ballon met een perfecte nadering werd neergezet. Dankzij de hulp van de landeigenaar konden we alles vlot opruimen. Zondag was ballondag! 

1 mei 2022 - ochtend

Op deze dag van de Arbeid was het voor ons wel werkendag. Bij zonsopkomst vertrokken we voor een rustige ballonvaart vanuit Herk-de-Stad. In het westen ontwaakte de zon en konden we genieten van een feeëriek landschap rondom ons. In Geebets ruimde de wind waardoor we richting het centrum vaarden. Na een vaart van ruim een uur vonden we daar een groot grasveld waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet. Na het opruimen konden de passagiers genieten van een uitgebreid ontbijt met verse producten. 

18 april 2022

Het paasweekend bracht ons mooi weer met een zonnetje en blauwe lucht. Ideaal voor de paashaas om alle eitjes in de tuinen te verstoppen. Wij moesten wachten tot maandag om veilig te kunnen ballonvaren, omwille van de strakke noordenweekend op zaterdag en zondag. We vertrokken vanuit Nieuwerkerken voor een rustige ballonvaart boven de bloesems in Haspengouw. De wind was zwak en variabel op verschillende hoogtes. Het was even zoeken naar een geschikt terrein omwille van de wind die wegviel tegen landingstijd. Uiteindelijk vonden we een mooie strook tussen de velden en plantages waar de crew ons stond op te wachten. 

5 maart 2022

Goed nieuws! Na onze winterslaap komt de lentezon piepen. We starten daarom onze ballonvaarten op vanaf zaterdag 19 maart 2022. We varen tot aan de zomervakantie alleen in de weekenden. In de zomermaanden varen we elke dag bij gunstig weer. In de weekenden is het ook mogelijk om een ochtendvaart te doen bij zonsopkomst.

Ondanks de coronabarometer op geel staat, zijn er nog enkele maatregelen die van kracht blijven.

  • Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein. Je dient zelf iemand uit jouw gezin, familie, omgeving te vragen.
  • Er zal handontsmettingsmiddel voorzien worden.
  • Bij symptomen van COVID-19 blijf je thuis. We zien je graag een andere keer.


De zomer van 2021 was de natste zomer sinds de waarnemingen, dit heeft als gevolg dat we veel ballonvaarten hebben moeten uitstellen naar dit seizoen, dit in combinatie met uitgestelde ballonvaarten in 2020 en 2021 door de pandemie, hebben er voor gezorgd dat de wachttijd is opgelopen. Helaas is ballonvaren afhankelijk van het weer en hebben we hier geen invloed op. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen dit seizoen zal kunnen meevaren. We blijven ons uiterste best doen en je mag er dan ook oprekenen dat je ballonvaart zal gevaren worden.

Contacteer ons gerust voor het reseveren van jouw ballonvaart, bij voorkeur via e-mail. Voor vragen en informatie kan je ons steeds via e-mail, WhatsApp of telefonisch contacteren!

26 februari 2022

Naast ballonvaarten met passagiers, zijn we ook actief als theorie- en praktijkinstructeur.

Namiddag nam Tom de recommendation flight af van een leerling die klaar is om op examen te gaan.

Voor het praktijkexamen dient er eerst door een aangesteld bevoegde praktijkinstructeur een aanbevelingsvaart gedaan te worden. Hierbij worden alle examenonderdelen overlopen. Indien de leerling slaagt, mag hij/zij op examen gaan voor het behalen van een ballonlicentie.


Tom vertrok samen met kandidaat Kaylee vanuit Baarle-Nassau voor een trainingsvaart. We vaarden de Belgische grens over richting Meer om vervolgens via de A16 opnieuw Nederland binnen te varen. In Rijsbergen vonden we een groot grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Kaylee slaagde voor elk onderdeel en is klaar om op examen te gaan. We wensen Kaylee heel veel succes met haar praktijkexamen! 48u. na het afnemen van de recommendation flight ontving Kaylee en haar instructeur een uitgebreid verslag en de nodige documenten om de aanvraag in orde te brengen.


Meer informatie over leren ballonvaren? Neem even een kijkje op deze website.

2 januari 2022

Wil je de avonturen van vorig jaar opnieuw beleven?

Klik HIER en lees al het nieuws met foto's van vorig jaar nog eens rustig door.

1 januari 2022

Beste wensen voor het nieuwe jaar! 🌟🎄🎈

Op een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit.
Denk aan de mooie momenten en goede tijden van 2021, en maak jullie klaar voor de nog betere tijden van 2022!

Gelukkig Nieuwjaar! Gelukkig 2022!

Onze beste wensen namens het volledige team van Herkballont.

27 december 2021

"Toen kwam die onverwachte dag, de dag dat de stilte kwam ..."


Onze trouwste supporter en oudste passagier is op 23 december 2021 vertrokken voor zijn laatste vaart.

Hij was de grootvader van onze piloot Tom en vader van crewlid Linda.


De vele keren dat je bent meegevaren en kwam kijken bij het vertrek zullen ons steeds bijblijven.

Je taak is hier volbracht, altijd met de nodige humor, fierheid en vrolijkheid ging je door het leven.


Slaap nu maar zacht grote meneer! 


En beloof je ons om in de zomer regelmatig te zwaaien als we aan het ballonvaren zijn?