ONZE LUCHTBALLONNENVanaf de zomer van 2023 hebben we drie operationele luchtballonen. Onze luchtballonen zijn reclamevrij of hebben geen contract met een sponsor. We bieden comfort door het gebruik van open manden waar je een 360° zicht hebt.
De maximum capaciteit van onze grootste luchtballon is 4 passagier + piloot.
Je beleeft jouw ballonvaart vanop de eerste rij.


Indien gewenst kan je ook met meer personen varen. Contaceer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

PH-TBL

PH-TBL (Tom, Bruno, Linda)


Volume: 3000m3

Type: N-105

Aantal passagiers: 2 + piloot

Fabrikant: Cameron Balloons (Bristol)


In 2014 werd deze ballon met weinig uren aangekocht. Het kreeg de toepasselijke registratie naar de namen van Tom en zijn ouders. Opnieuw werd het een kleurrijke ballon met typerende gele vlagjes. Met onze luchtballon hebben we al in meer dan 6 verschillende landen gevaren. Deze ballon biedt plaats voor 2 personen waar je dus echt een exclusieve VIP ballonvaart hebt. Al heel wat huwelijksaanzoeken hebben plaatsgevonden met deze kleurrijke luchtballon. PH-HBT (HerkBallonT)


Volume: 3400m"

Type: BB34Z

Aantal passagiers: 4 + piloot

Fabrikant: Kubicek (Tsjechië)Een compleet nieuwe set werd aangekocht. De ballon is in de kleuren van onze huisstijl en biedt plaats voor 4 passagiers. Zo kunnen ook gezinnen of een vriendengroep mee in onze luchtballon. Een exclusieve ballon voor onze passagiers. Daarnaast is er geïnvesteerd in een nieuwe ruime mand, brander, gasflessen en ventilator. Alleen het beste is goed genoeg voor onze passagiers. 


In augustus 2023 werd de ballon officieel gedoopt door pastoor Andy Penne met als doopmeter de Limburgse BV Cynthia Reekmans. Onder een grote belangstelling van familie, vrienden, ballonspotters en pers werd het een unieke ervaring. Elke toeschouwer ontving doopsuiker als aandenken aan de doopvaart.


Reportage TVL

Artikel Radio 2 / VRTNWS

Artikel Het Laatste Nieuws 

Artikel Het Belang van Limburg

Artikel HBVL - Goednieuwskrant

F-GVSV 


Volume: 3400m3

Type: BB34Z

Aantal passagiers: 4 + piloot

Fabrikant: Kubicek (Tsjechië)


Naast een nieuwe luchtballon met ons eigen huisstijl, kochten we ook een goede tweedehands ballon aan in de zomer van 2023. Naast de ballonvaarten, zal de ballon ook gebruikt worden bij deelnames aan ballonmeetings in het buitenland. Er werd ook een zeer mooie tweedehands mand aangekocht die ruim plaats biedt aan 4 passagiers + piloot. In deze mand heb je een 360° uitzicht en zit je niet in een compartiment of op een vaste plaats.


Je kan gewoon in alle rust en comfort genieten samen met je familie, gezin, vrienden. 

D-OBYN - gasballon


Volume: 1000m3

Type: NL-1000 STU

Fabrikant: Ballonbau Wörner (Duitsland)


Dit is één van de vier gasballonnen uit België die nog operationeel zijn. Het is een unieke gasballon met een enorme geschiedenis en een palmares op u tegen te zeggen. We zijn dan ook bijzonder fier om een eigenaar te zijn van deze mooie gasballon.Meer informatie? www.gasballonvarenlimburg.bePH-OEF

PH-OEF - op rust -  


Volume: 2500m3

Type: C-80

Aantal passagiers: 2 + piloot

Fabrikant: Cameron Balloons (Bristol)


Tijdens de opleiding kochtten wij onze eerste luchtballon aan. Deze ballon werd gebruikt voor de lesvaarten en om de eerste honderd uur te varen. Het was een kleurrijke ballon. In 2015 ging hij op pensioen.