Tom Buekers

HET VERHAAL VAN TOM


Tom was als jonge kerel van 4 jaar al gefascineerd door luchtballonnen. Hij verzamelde alles wat er in de ballonwereld te verzamelen was: stickers, badges, pins…. Hij haalde regelmatig de media met zijn unieke collectie en hobby. De passie bracht hem op het idee om later zelf met een luchtballon te varen.


Eerst begon het kleinschalig met de aankoop van een radio gestuurde modelballon. Samen met zijn ouders maakte hij een aantal modelballonen zelf, waaronder een replica van de roze olifant Nelly-B. Hij was een veel gevraagde gast op ballonfestivals en festiviteiten in binnen- en buitenland. Hij nam zelfs deel aan modelballonkampioenschappen en behaalde daarin ook titels, maar de ballonmicrobe liet hem niet los, en enkele jaren later begon hij dan ook met de opleiding tot ballonvaarder.


Na een opleiding van 3 jaar (theorie en praktijk) behaalde hij in 2013 zijn ballonlicentie en was hij zelfs enkele jaren de jongste ballonvaarder van de BeNeLux. Tom heeft ondertussen ook de nodige bijscholingen gevolgd, en is nu een Europees geregistreerd en gecertificeerd commercieel piloot. Sinds 2020 mag hij zich tevens de jongste balloninstructeur van België noemen en is hij één van de jongste van heel Europa. Hij geeft ook al een aantal jaren theorieles aan officiële ballonscholen in Nederland en België.


Tom en zijn team hebben ondertussen al meer dan 600 vaaruren op hun actief. Ze namen deel aan verschillende binnenlandse én buitenlandse ballonmeetings, wat hen al in verschillende landen heeft gebracht zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië en Polen.

TOPTEAM


Zonder crew en team geen ballonvaart! Onze crew is steeds gepassioneerd en professioneel.

Zij staan jou graag te woord voor en na de ballonvaart. 

Alle crewleden van Herkballont worden jaarlijks opgeleid om jouw een fantastische ervaring te laten beleven.

Zij zijn een onmisbare schakel binnen ons team als vrijwilliger. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor hun tijd en engagement.


Wil je ook deel uitmaken van een gepassioneerd en kleinschalig team? Neem dan snel contact met ons op en ga een keertje mee op pad met ons.


GESCHIEDENIS


Tientallen jaren geleden is Tom gestart met modelballonvaren. In 2010 besloot hij zijn droom te laten uitkomen en startte hij zijn opleiding. Een aantal jaar geleden in 2013 mocht hij zich dan officieel ballonvaarder noemen en was een van de jongste ballonvaarders van Europa. Als ballonvaarder geniet Tom volop van zijn hobby. Hij vaart met een kleine ballon en doet dit vanuit zijn passie zonder enige commerciële visie. Inmiddels vaart hij al meer dan 10 en heeft hij ondertussen meer dan 600 vaaruren. Wij zijn lid van de KNVvL Ballonvaren (Nederland) en KBBF - ballonfederatie België. Daarnaast voldoet Herkballont aan de strenge EASA-regelgeving en wordt al ons ballonmateriaal jaarlijks gekeurd en onderhouden door een erkend onderhoudsbedrijf.


Sinds 2020 is Tom ook balloninstructeur theorie en praktijk geworden na een intensieve opleiding. Hij geeft jaarlijks een aantal theorievakken aan nieuwe ballonvaarders en leidt hen daarna met zijn ervaring en passie op tot volwaardige ballonvaarders in de praktijk. Op dit moment zijn reeds drie leerlingen door hem opgeleid en met glans geslaagd voor hun praktijkexamen! 

MISSIE & VISIE


1. Teamspirit


Je komt terecht in een familiale sfeer. Wij betrekken elke passagier van het begin tot het einde. Je mag gerust een handje helpen tijdens de opbouw. Bij ons ben je geen nummer, maar onderdeel van het geheel.2. Authentiek


We varen al meer dan 10 jaar en onze visie op ballonvaren blijft onveranderd. We varen boven Haspengouw en het Hageland. Je zal ons dan ook niet zien varen in bv. het Waasland. We blijven trouw aan onze regio, bijna uniek in de ballonwereld.3. Passie en gedrevenheid


Limburgse gastvrijheid. We nemen je mee in onze passie. Persoonlijk contact en luisteren naar wensen is dan ook geen opgave voor ons.4. Iedereen VIP


Wij hebben ons gespecialiseerd in exclusieve en VIP ballonvaarten. Ballonvaren is voor iedereen en hoeft niet altijd duur te zijn. Je hebt bij ons een 360° uitzicht en zit niet in vakjes in een grote mand.

We varen met maximaal 4 passagiers + piloot.