EEN MOOIE HERINNERING AAN JOUW BALLONVAART

28 mei 2023 - ochtend


De wekker ging vroeg af deze ochtend voor een mooie ballonvaart vanuit Herk-de-Stad. Met twee enthousiaste passagiers vertrok piloot Tom voor een exclusieve privé ballonvaart. Met de zonsopkomst konden de passagiers genieten van een feeëriek landschap en een mooie zonsopkomst in eigen omgeving. Na een vaart van een uur landden we rustig op een groot pas gemaaid grasveld in Drieslinter. Na het opruimen klonken we op een geslaagde ballonvaart en kregen de passagiers een authentieke oorkonde. 


2 mei 2023


Vandaag stond er opnieuw een lesvaart op het programma. Vanuit Herk-de-Stad maakten leerling Björn en instructeur Tom een leerrijke lesvaart. Er werd geoefend op laag varen en naderingen maken naar een geschikt landingsterrein. Heel wat aspecten zijn op standaard al. We landden op hetzelfde grasveld als de laatste lesvaart. Daarna werd er een mondelinge debriefing gedaan en kan Björn zioch voorbereiden op de volgende lesvaart. 

30 april 2023 


Op de laatste zondag van de maand vertrokken we opnieuw vanuit Herk-de-Stad voor een mooie bloesemvaart in de regio met enthousiaste passagiers.

De oostelijke wind bracht ons naar het Hageland waar we konden genieten van de mooie landschappen en herkenningspunten. 

In Waanrode vonden we een grasstrook waar de ballon zachtjes werd neergezet.

Na het inpakken werd de tafel klaargezet voor een hapje en een tapje.


29 april 2023


Na heel wat lesvaarten met leerlingen, ging vandaag het ballonseizoen 2023 van start. 

Vanavond vertrokken we vanuit onze thuisbasis voor een bloesemballonvaart boven Haspengouw. Er stond een rustige wind en er was een goede zichtbaarheid. Tijdens de vaart konden de passagiers genieten van een glaasje bubbels.

We vaarden voorbij Rummen om vervolgens in Grazen rustig te landen op een terrein waar de crew ons stond op te wachten. Na de vaart was er nog een uitgebreid en lekker tapasbuffet voor onze passagiers en volgers. 

 26 april 2023 


Vanavond stond er opnieuw een lesvaart op het programma. Na een grondige voorbereiding van Björn, vertrok hij samen met Tom voor een leerrijke ballonvaart boven Haspengouw. Er werd geoefend op level varen en naderingen maken.

Ze vaarden de N3 (Sint-Truiden-Tienen) over om vervolgens opzoek te gaan naar een geschikt terrein. De wind begon aan de grond toe te nemen, waardoor ze een gecontroleerde sleeplanding maakten. Een lesvaart met veel ervaringen voor onze leerling! 


 22 april 2023 


De wekker liep vroeg af voor een lesvaart in de Kempen.

Leerling Wim maakte na zijn eerste lesvaart samen met instructeur Tom.

Vanuit Kasterlee vertrokken ze voor een leerrijke ochtendvaart. Er werd geoefend op level varen en naderingen.

Na het overvaren van het stadscentrum van Turnhout, maakte Wim een mooie landing net buiten het centrum.

 5 april 2023 


De wekker liep vroeg af voor leerling Bjorn en instructeur Tom.

Ze profiteren optimaal van het mooie lenteweer en maakten opnieuw een lesvaart.

Vanuit Zuid-Limburg werd het opnieuw een leerrijke ballonvaart. Doordat er weinig wind stond, werd dat een mooie lesvaart. We vaarden op verschillende hoogtes, leerden gecontroleerd en stijgen en dalen en maakten een mooie landing op een wegje.

Na elke lesvaart volgt er een mondelinge debriefing en een schriftelijk verslag.

Bij lerenballonvaren.be ben je in goede handen!


4 april 2023


Na de winterpauze begon Bjorn vanavond met de verderzetting van zijn praktijkopleiding.

Samen met instructeur Tom vertrok hij vanuit Herk-de-Stad voor een lente lesvaart.

Er werd geoefend op het levelvaren en het maken van naderingen.

Bij de finale landing werd er gekeken wat de wind op lage hoogte deed en zo kon er 'gestuurd' worden naar het landingsterrein waar de ballon werd neergezet. Ook het verplaatsen na de landing werd geoefend onder begeleiding.