EEN MOOIE HERINNERING AAN JOUW BALLONVAART

27 januari 2024


Al enkele jaren zijn we de mogelijkheden aan het bekijken om met een gasballon te kunnen varen. Na een theoretische opleiding in het voorjaar van 2023 , kregen we in de zomer van vorig jaar een unieke kans. De gasballon D-OBYN van Bob Berben stond te koop. We zijn zeer blij dat we de gasballon in Belgi├ź kunnen houden. Er zijn slechts 3 gasballonnen in ons land van dit type. Zeer uniek en bijzonder! We bedanken de families Berben en Eimers voor de hulp en vertrouwen. 


Vrijdagochtend kregen we de melding dat er zaterdag een eerste lesvaart kon gemaakt worden. In de vroege ochtend vertrokkken we richting Gladbeck, naar het officieel startterrein. Zo begon een nieuw avontuur en tevens de start van de praktijkopleiding. De eerste lesvaart met de gasballon is goed verlopen. De instructeur was de bekendste en beste gasballonvaarder van de wereld: Wilhelm Eimers. Om 8u. begonnen we de gasballon klaar te maken. Stap voor stap werd alles uitgelegd. Om 09.45u. vertrokken we vanuit Gladbeck. Op hoogte haalden we al snel 40km/h, lager bij de grond viel de wind weg. We leerden 'andersom' denken, aangezien een gasballon geen brander heeft en je niets moet verwarmen. We maakten enkele naderingen en tussenlandingen. Na een vaart van meer dan 3 uur vonden we een groot veld in Enniger. Het was een geslaagde eerste lesvaart!


Al onze avonturen en meer informatie over een gasballon kan je vinden op onze nieuwe website: gasballonvarenlimburg.be.

Gasballonvaart_30012024_1
Gasballonvaart_30012024_4
Gasballonvaart_30012024_2
Gasballonvaart_30012024_3
Gasballonvaart_30012024_5

1 januari 2024


Wat een fantastisch jaar was 2023!

We kijken terug op talloze adembenemende ballonvaarten met fijne passagiers en ontmoetingen, onvergetelijke deelnames aan ballonmeetings, de vele lesvaarten bij leerling-ballonvaarders en het geven van theorielessen en opleidingen.

Nu is het tijd om even de ballonmand te laten rusten en volop te genieten van warme momenten met familie en vrienden.
De feestdagen staan voor de deur en wij hopen dat jullie tijdens deze warme dagen omringd worden door liefde, gelach en onvergetelijke herinneringen.

Terwijl we het jaar afsluiten, kijken we vol verwachting uit naar 2024. Er staan weer nieuwe avonturen en hoogtepunten te wachten, en we kunnen niet wachten om ze met jullie te delen.

Fijne feestdagen en een sprankelend Nieuwjaar gewenst van het hele Herkballont-team!